Probleem Groenkracht

27/12/2014

Coöperatie Groenkracht cvba: in vereffening na problemen bij Electrawinds NV

electrawinds.pngDe coöperatie Groenkracht is ondertussen ontbonden in juli 2014, nadat het moederbedrijf Electrawinds NV in financiële problemen kwam in 2013.

 

groenkracht.pngDe coöperatie Groenkracht had met het geld van de coöperanten van Groenkracht een achtergestelde lening gegeven aan Electrawinds NV. Door de problemen bij Electrawinds, kon het moederbedrijf de achtergestelde lening niet meer terugbetalen aan de coöperatie. Dit heeft geleid tot de ontbinding van de coöperatie.
De coöperanten van Groenkracht gaan nog vele jaren moeten wachten vooraleer ze hun ingelegde kapitaal (geheel of gedeeltelijk, valt nog af te wachten) kunnen terugkrijgen.

06/12/2013

RESCOOP: "Echte energietransitie kan enkel met burgercoöperaties, niet met klassieke bedrijven als Electrawinds"

Vlogo De Wereld Morgen.pngolgens Dirk Vansintjan van REScoop.be, de Belgische federatie van coöperaties voor hernieuwbare energie, ligt de toekomst van groene energie niet bij klassieke bedrijven zoals Electrawinds, die groene energieproductie alleen als een nieuwe economische opportuniteit zien, maar bij kleinschalige coöperaties voor wie groene energie een recht is waar de burger zelf over beslist.

Deze analyse verduidelijkt hij in een opiniestuk in De Wereld Morgen van 05/12/13. Lees meer


Bronsgroen is lid van REScoop, en deelt  uiteraard deze visie. Bronsgroen heeft in 2013 hard gewerkt om in Limburg een draagvlak te vinden voor deze visie, en dat is gelukt! Lees meer

© 2011 - 2018 BronsGroen cvba