Groene Stroom

19/12/14
EPlogoMETonderschrift.jpgCoöperanten van Bronsgroen zullen binnenkort een contract voor levering van groene stroom kunnen aanvragen bij Ecopower zodra Bronsgroen over eigen productie beschikt (*), en dit zonder eerst bij Ecopower een aandeel te moeten kopen.
(*) Zodra we 100% zekerheid over de bouwvergunning voor het windpark aan de E313, zullen we een aanvraagformulier online zetten.

Eerlijk tarief

Voor gezinnen met een laag verbruik is dit vaak het goedkoopste tarief op de markt. Voor gezinnen met een gemiddeld verbruik was Ecopower de voorbije jaren (2012, 2013) niet bij de goedkoopste.
Maar vanaf 2015 gaat dit veranderen, als de leveranciers de werkelijke kosten zullen doorrekenen.
Ecopower hanteert een vast tarief van 22 cent/kWh.

Eenvoudig tarief
Hiertegenover staat dat het tarief van Ecopower heel duidelijk is: geen ingewikkelde berekeningen, je betaalt enkel voor de verbruikte kilowatturen.

100% groene stroom
Bovendien is deze groene stroom voor 100% afkomstig van hernieuwbare energiebronnen.
Er is immers een verschil tussen de groene stroom bij de verschillende leverancier. Dit verschil hangt af van de energiebronnen die deze groene stroom leveren.

Hoe aansluiten?
Coöperanten van Bronsgroen die interesse hebben in de groene stroom van Ecopower, kunnen binnenkort (*) hier een formulier downloaden dat ze kunnen invullen en bezorgen aan Bronsgroen of rechtstreeks aan Ecopower.
Zodra we 100% zekerheid over de bouwvergunning voor het windpark aan de E313, zullen we een aanvraagformulier online zetten.

Door de grote vraag naar groene stroom van Ecopower, is er wel een wachttijd van 4 maanden om aan te sluiten. Tijdig een contract aanvragen is dus de boodschap.
Onderzoek Greenpeace
Greenpeace vergelijkt regelmatig de samenstelling van die groene stroom, en produceert hier een rapport van. De groene stroom van Ecopower staat al jaren bovenaan dit lijstje (19/12/2014)
greenpeace_stroomleveranciers.jpg
© 2011 - 2017 BronsGroen cvba