Actie op Global Wind Day

15/06/17
Global Windday 15 juni - burgercoöperaties Bronsgroen en Ecopower voeren actie op C-Mine
Op deze symbolische dag voeren de REScoops (waaronder Bronsgroen en Ecopower) overal in Vlaanderen actie, met als doel om één burgerwindmolen te bekomen in elke gemeente. 
In heel Genk staan er al ongeveer 20 grote windmolens, maar nog geen enkele windmolen is in handen van burgers, allemaal zijn ze in handen van grote bedrijven. In onze buurlanden, zoals Duitsland, hebben burgers wél windmolens in eigendom, zodat ze via een burgercoöperatie in hun eigen groene stroom kunnen voorzien, en dit tegen een rechtvaardige prijs. 
Bronsgroen en Ecopower willen dus op 15 juni aan burgemeester Dries en schepen Cacciatore laten zien dat er ook in Genk burgers zijn die in een eigen burgerwindmolen wensen te investeren. Hieronder kan u de brief downloaden die wij overhandigd hebben aan het schepencollege.
Enkele kinderen hebben aan hen symbolisch een zelf gemaakt klein windmolentje overhandigt.

Burgemeester Dries liet wel weten dat de stad zelf twee windmolens wil bouwen in Genk-Zuid, waarin burgers ook kunnen participeren. Deze boodschap verscheen op 16 juni ook in de krant (zie hieronder)

De formule van de participatie in deze twee stadswindmolens moet nog uitgewerkt worden. Bronsgroen en Ecopower zullen de komende maanden met het schepencollege rond de tafel zitten om concreet voor te stellen hoe wij die participatie zien.


ACTIE OP GLOBAL WIND DAY - Foto 1
Klik op de foto voor een grote weergave
© 2011 - 2018 BronsGroen cvba