Greenpeace Limburg

Greenpeace Limburg
Logo Greenpeace Limburg.jpgIn 2014 werd Greenpeace Limburg opgericht, een groep van enthousiaste vrijwilligers die wilt inspelen op Limburgse milieukwesties :
  • dossiers opvolgen
  • activiteiten organiseren
actie ondernemen.

Greenpeace België ondersteunt ook de campagne van de Belgische REScoops (energiecoöperaties van burgers) in België in hun strijd om direct te participeren in windmolenparken, zodat de burgers mede-eigenaar kunnen worden van een stukje windmolen en zo als burgers opnieuw controle te krijgen over onze eigen energievoorziening, en mee te kunnen beslissen over de winsten uit de wind.
Greenpeace gelooft er namelijk in dat burgers een rol moeten kunnen spelen in de energietransitie, zoals dat ook het geval is in bv. Nederland, Duitsland en Denemarken, waar er honderden burgercoöperaties mede-eigenaar zijn van windmolenparken.
Greenpeace maakte een mooi filmpje maakte over burgergestuurde energiecoöperaties: Klik hier om dit mooie en nieuwe filmpje te bekijken.

IMG_1042.JPGZo werkte Greenpeace Limburg al actief mee aan een actie van de Limburgse REScoops Ecopower en Bronsgroen aan de Gemeenteraad in Riemst op 03/11/14. Lees hier meer over deze actie.

Meer info:
limburg.greenpeace[!]gmail.com

© 2011 - 2019 BronsGroen cvba