Samenwerking Cordium

Energiemeesters helpen bewoners energie besparen
   
Energiemeesters van Bronsgroen gaan ook in woningen van Cordium concreet aan de slag om mensen in armoede te helpen bij het verlagen van hun energiefactuur. Cordium sprak over deze samen werking met coördinator Anton Gerits. 

Over de samenwerking met Cordium
Huurders van Cordium kunnen een beroep doen op de hulp van een energiemeester. William Nelissen, Reinout Van der Sijpe en Katrien Joosten van Cordium maakten afspraken met Bronsgroen. Medewerkers van Cordium gaan in de loop van de komende dagen actief op pad om tien huurders warm te maken voor de samenwerking met een energiemeester. Ze mikken vooral op inwoners van onze wijken in Kortessem, Hoeselt en de Disselstraat in Sint-Lambrechts-Herk. Het initiatief kadert in het project ‘Energiejacht op maat’, van de provincie Limburg en de Bond Beter Leefmilieu.”

Knippen in de energiefactuur
Vregtest-Small-186x186.jpgDe energiemeesters zullen bewoners leren om zuiniger om te gaan met verwarming, verlichting en elektrische toestellen. Ze zullen samen het verbruik meten, opvolgen en verminderen. Dat moet leiden tot een flink lagere energiefactuur. Deze samenwerking uitte zich onder andere in het kader van het project 'Energiejacht op maat'. Drie energiemeesters van Bronsgroen, Frans Luys, Ann Bogi en Frie Dehaes, gingen in maart langs bij Cordium om bewoners bij te staan met advies voor het verlagen van hun energiefactuur, door een daling van het verbruik, maar eventueel ook via het veranderen van leverancier.


Links:

http://www.cordiumbruist.be/energiemeesters-bronsgroen-helpen-bewoners-energie-besparen/
http://www.cordiumbruist.be/energiebabbel-met-bewoners/thumb_cordium_copy_1.jpg
http://www.cordium.be
http://www.vreg.be/nl/prijzen-vergelijken-voor-gezinnen-v-test
© 2011 - 2019 BronsGroen cvba