Weg met de Turteltaks

Steun de actie van Hart Boven Hard Limburg - Weg met de Turteltaks
04/06/2016
Actie HBH Limburg tegen Turteltaks.jpgHart boven Hard Limburg stelt aan iedere Limburger een brief ter beschikking. Daarin kondig je aan dat je alle betaalde Turteltaksen zal terugvorderen zodra die taks onwettig wordt verklaard. Een advies van Raad van State heeft al gesteld dat de Turteltaks in strijd is met de grondwet en de bevoegdheidsafspraken. Er lopen op dit moment dan ook nog steeds rechtszaken tegen de Turteltaks.

“Door deze brief te versturen zullen mensen hun geld terug krijgen als de Turteltaks onwettig blijkt.”  aldus Toon Machiels, woordvoerder van Hart Boven Hard Limburg. De brief kan je hieronder downloaden. Ondertekende exemplaren kan je bezorgen bij Bronsgroen, het Huurderssyndicaat, VormingPlus Limburg, Open School en de UMB (Universiteit Maatschappelijk Belang).
Deze organisaties zorgen dat de brieven gebundeld aangetekend verstuurd worden.

Adres VormingPlus Limburg: Cellebroederstraat 13-15 in Hasselt.

“We eisen dat iedereen toegang heeft tot basisvoorzieningen zoals energie. De Energiefactuur wordt voor steeds meer gezinnen onbetaalbaar. Een op de vijf op de vijf gezinnen in België leeft in energiearmoede. Met onze actie verzetten we ons hiertegen, de brieven die we verspreiden zien we dan ook een signaal dat we het hier niet mee eens zijn.” legt Toon Machiels uit. 

Documenten (PDF)
© 2011 - 2017 BronsGroen cvba