Zonne-energie

Naast windenergie willen we ook investeren in zonne-energie. Hierbij ligt de focus op collectieve voorzieningen, zoals scholen of publieke gebouwen (bv. ontmoetingscentra)
We onderzoeken momenteel hoe we als coöperatie op een voldoende rendabele manier een energierenovatie van een dergelijk gebouw kunnen financieren, waarbij zonnepanelen de 'kers op de taart' kunnen worden.

Lagere school De Wilg in Schoonbeek
Bronsgroen heeft In juni 2012 een project voor zonnepanelen gerealiseerd, op een school in Bilzen. Daar hebben we 63 zonnepanelen gelegd op het dak van lagere school De Wilg in Schoonbeek.

De school stelt een dak ter beschikking voor de zonnepanelen van Bronsgroen. Directeur Sandrine Nachtergaele: “Onze school moet niet zelf investeren. Dankzij de energie uit de zon daalt onze jaarlijkse stroomfactuur met 22 procent en bijna de helft van het stroomverbruik op school wordt nu ingevuld met groene energie. Even belangrijk is dat we nu aan onze leerlingen kunnen uitleggen dat stroom ter plekke kan opgewekt worden op een milieuvriendelijke manier.”

Op 7 juli 2012, de Internationale Dag van de Coöperaties, verscheen er een artikel over in HBVL.
Artikel Winst is voor sociaal doel HBVL 07 07 2012.jpg


© 2011 - 2020 BronsGroen cvba